De beste SEO-tips voor je WordPress website

Wereldwijd gebruiken miljoenen mensen het content management systeem WordPress. Niet zo gek want WordPress is super eenvoudig in gebruik en biedt eindeloze mogelijkheden. Je kunt er alle kanten mee op. Ook is WordPress een zoekmachinevriendelijk systeem. Toch is het belangrijk om extra aandacht aan zoekmachineoptimalisatie te geven zodat (potentiële) klanten jou nog beter kunnen vinden. Op deze pagina vind je de beste tips voor het onderhoud van een WordPress website. Zo word je nog beter gevonden en maak je indirect meer omzet!

1. Gebruik een SEO-proof thema

We beginnen bij het begin: het kiezen van een WordPress thema. Zoals je misschien wel hebt gezien, zijn er duizenden verschillende thema’s. Welke kun je nu het beste kiezen? Maak vooral geen overhaast besluit en doe onderzoek naar de SEO-vriendelijkheid. Sommige thema’s zijn nu eenmaal meer gericht op zoekmachineoptimalisatie dan anderen. 

2. Installeer de juiste plugins

Wanneer je een SEO-vriendelijk thema hebt gekozen, ga je door met het installeren van plugins. Plugins zorgen voor extra functionaliteit, denk bijvoorbeeld aan een snellere laadtijd of betere beveiliging van je website. Ook zijn er speciale SEO-plugins die je kunt installeren. Een van de bekendste is SEO Yoast. Deze plugin geeft jou inzicht in de zoekmachinevriendelijkheid van je pagina’s. Er wordt aangegeven wat goed gaat, maar ook zie je bepaalde verbeterpunten. Deze worden aangegeven door middel van rode, oranje en groene stippen. Hoe meer groene stippen, hoe beter je bezig bent. 

3. Controleer headings

Op pagina’s gebruik je titels en kopjes, dit noemen we ook wel headings. In de meeste WordPress thema’s worden de headings goed aangegeven, maar soms is dit niet het geval. Controleer daarom of alle titels en kopjes op de juiste manier zijn aangegeven. De belangrijkste titel geef je een H1 tag. De kopjes hieronder krijgen een H2 tag enzovoort.  

4. Schrijf unieke meta titels en omschrijvingen

Wanneer potentiële kopers een zoekopdracht plaatsen in Google krijgen zij een titel, URL en omschrijving te zien. Deze meta titels en omschrijvingen zijn niet alleen handig voor gebruikers, maar ook Google hecht hier veel waarde aan. Zorg er daarom voor dat je pakkende titels en omschrijvingen schrijft, inclusief het keyword waar je op gevonden wilt worden. 

 

Wanneer je jouw website beter vindbaar wilt maken, zijn er ontzettend veel kleine onderdelen waar je rekening mee moet houden. Hierboven hebben we een aantal handige SEO-tips voor je WordPress website op een rij gezet. Er zijn echter nog veel meer onderdelen waar winst op te behalen valt. Een Specialist in WordPress helpt je graag bij het optimaliseren van je pagina’s en berichten om je overall SEO te verbeteren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *